Twin Spin

Twin Spin är en videoslot från Net Entertainment med ett tydligt retrotema. Den är inte en kopia av en slot av äldre dagar, men det går inte att undvika dra paralleller mellan Twin Spin och de första videoautomaterna som dök upp i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet.

Twin Spin är en avskalad videoslot vad gäller både grafik och funktioner. Spelet kan dock ståta med en helt unik bonusfunktion, nämligen Twin Reel-funktionen. Den innebär att två eller fler hjul kan snurra synkroniserat med samma symboler.

Kort om Twin Spin
Tema: 1980-talets slots
Hjul: 5
Insatslinjer: 243 sätt att vinna
Insatser: 2,50-12Twin Spin slot50 kr
Bonusfunktioner: Dubbelhjul, vilda symboler

Om temat

Twin Spin har en design som är tänkt att påminna om hur landbaserade videoslots såg ut i början av 1980-talet. Vi tycker verkligen att Net Entertainment har lyckats mycket bra med designuppgiften. Twin Spin har givetvis en kristallklar grafik, ny som den är, men de grafiska elementen känns som hämtade från en videoslot lanserad för 30 år sedan.

Symbolerna är i form av de klassiska slotssymbolerna. Bland symbolerna på hjulen finner du till exempel 7:or, BAR-symboler, bjällror och körsbär. Övriga symboler föreställer höga pokerkort (från ess till nio).

Bakgrundsmusiken i Twin Spin är något extra. Den är en funkig och dansvänlig historia som för tankarna till sent 1970-tal. Vad gäller spelets ljudeffekter ska sägas att de inte är särskilt många till antalet. De harmonierar dock mycket väl med temat.

Insatsalternativ

Twin Spin har fem hjul och tre rader, vilket är något av en standard i videoslots. Emellertid har spelet inga insatslinjer. I stället har Net Entertainment försett spelet med insatsfunktionen 243 sätt att vinna. För att ta hem en vinst räcker det att tre eller flera likadana symboler hamnar på intilliggande hjul.

Med ett fast antal vinstchanser har du bara två insatsalternativ att skruva på innan du klickar igång hjulen. Du justerar myntvärdet mellan 0.10-5 kr och väljer vilken av de totalt tio insatsnivåerna du vill spela på. Lägsta insats är 2.50 kr (0.10 gånger 25 krediter på insatsnivå 1) medan högsta insats är 1250 kr (5 gånger 25 krediter på insatsnivå 10).

Bonusfunktioner

Twin Spin funktionerTwin Spin har bara en specialsymbol och en bonusfunktion. Det är en vild symbol som är den enda specialsymbolen. Den kan hamna på alla hjul och den ersätter alla andra symboler. Någon multiplikator på vinster ger den dock inte. Till skillnad från vad som gäller för de andra symbolerna kan den vilda symbolen inte heller komma staplad på hjulen.

Staplar ja, alla vanliga symboler i Twin Spin kan komma staplade, vilket innebär att en och samma symbol kan visas på alla tre positioner på ett hjul när hjulen slutar snurra. Denna funktion blir lite extra intressant om man adderar bonusfunktionen Twin Reels i sammanhanget. Twin Reels-funktionen innebär att minst två av hjulen snurrar synkroniserat med samma symboler. Vilka hjul det handlar om avgörs slumpmässigt från snurr till snurr, men det är alltid två intilliggande hjul som synkroniseras. Funktionen kan också utökas till att omfatta tre, fyra och till och med alla fem hjul. Eftersom symbolerna kan komma staplade på hjulen kan det unika inträffa att alla 15 positioner på hjulen täcks av en och samma symbol. Om det visar sig vara en värdefull symbol kan du räkna med att ta hem finfina vinster.

Omdöme

Twin Spin från Net Entertainment är ingen slot för dig som vill ha mängder av olika bonusfunktioner att aktivera. Här finns inga scatters, inte heller något free spins-läge. Något bonusspel kan Twin Spin inte heller bjuda på. Om du å andra sidan tycker om snabba spel är Twin Spin ett utmärkt val. Värt att notera är att variansen är ganska hög, så det kan gå ett tag mellan vinstsnurren.