Jack Hammer

Jack Hammer slotJack Hammer är kanske den minst kända serietidningshjälten genom tiderna, men han är samtidigt en av de mest hårdkokta. När andra serietidningshjältar har superkrafter av alla de slag är Jack bara beväpnad med en stor revolver. I denna den första videoautomaten att figurera Jack Hammer är det en ondskefull vetenskapsman med ett tyskklingande namn som är i farten. Det är upp till dig att sätta stopp för honom.

Jack Hammer bjuder dig på ett äventyr av typen noir, där du har en hel del bonusfunktioner att upptäcka. Bland annat ståtar Jack Hammer med en unik funktion där vinnande symboler stannar kvar på hjulen för större chanser till större vinster. Högsta vinsten i spelet är 250 000 mynt.

Kort om Jack Hammer
Tema: Seriefiguren Jack Hammer
Hjul: 5
Insatslinjer: 25
Insatser: 2.50-2500 kr (5000 kr high roller)
Bonusfunktioner: Sticky wins, vilda symboler, free spins, multiplikatorer

Bland skurkar och fagra damer

Den galne doktorn Dr. Wüten siktar på världsherravälde. Av symbolerna att döma är han på god väg att också lyckas med sina ondskefulla planer. Exakt hur Dr. Wüten ska gå tillväga är oklart, men klart är att detektiven Jack Hammer är honom på spåren. Symbolerna är i form av dels den galne doktorn och Jack Hammer, och dels zeppelinare (han är ju tysk, Dr. Wüten!), tidningsframsidor och bägare med förmodligen mycket giftigt innehåll. Grafiken går i en läckert serietidningsaktig stil och animationerna är mycket effektfulla.

Insatsalternativ

Jack Hammer har fem hjul med 25 insatslinjer. Du kan inte välja antalet insatslinjer manuellt utan alla linjer är alltid i spel. Myntvärdet såväl som insatsnivån kan du dock justera. Med myntvärden på mellan 0.10-20 kr (i high roller-versionen) och tio insatsnivåer har du stora möjligheter att anpassa din insats exakt efter din plånbok och risknivå.

Bonusfunktioner

Jack Hammer symbolerJack Hammer var den första videoautomaten att ståta med bonusfunktionen ”sticky win” och det är förekomsten av den funktionen som gör Jack Hammer till en av de mest populära automaterna någonsin. Sticky win fungerar på så vis att varje kombination av minst tre likadana symboler på en insatslinje – med eller utan hjälp av en vild symbol – aktiverar en funktion där vinstgivande symboler stannar kvar på sina positioner och övriga positioner snurrar en gång till. Med ytterligare en eller fler kompletterande vinstsymboler fortsätter de övriga positionerna att snurra. Som du förstår kan du med lite tur få en och samma symbol på alla positioner på hjulen.

Jack Hammer har som nämnts också vilda symboler. Symbolen är i form av en grafisk explosion med texten ”wild!!”. Denna symbol ersätter alla symboler förutom free spins-symbolen. Free spins-symbolen är i form av en bomb. Med fem eller fler sådana symboler spridda på hjulen aktiveras free spins-läget där du kan få så många som 30 free spins. När dina gratissnurr är igång tredubblas alla vinster.

Omdöme

Jack Hammer bjuder på en actionfylld spelupplevelse där det inte går många snurr mellan vinsterna. Det är självklart så att sticky wins-funktionen inte ger en jackpott varje gång den aktiveras, men med lite tur dröjer det inte länge förrän du med hjälp av funktionen tar hem vinster på en hel rad insatslinjer. Det är emellertid i free spins-läget som du har chans på de största vinsterna, detta genom multiplikatorn på 3x.