Jack and the Beanstalk

Jack and the Beanstalk videoslotHistorien om Jack och bönstjälken har du säkert hört talas om på ett eller annat sätt. Sagan om den fattige pojken Jack som en dag får tillträde till jättarnas boning uppe bland molnen har nämligen berättats i många hundra år, och de många moralkakorna som sagan bjuder på är djupt rotade i det allmänna medvetandet.

Jack and the Beanstalk från svenska spelutvecklaren Net Entertainment bjuder på en hel del spännande bonusfunktioner. I fokus är de vilda symbolerna, som finns i en uppsjö olika varianter. Självklart bjuder Jack and the Beanstalk också på ett free spins-läge av rang. Högsta vinsten är 600 000 mynt.

Kort om Jack and the Beanstalk
Tema: Sagan om Jack och bönstjälken
Hjul: 5
Insatslinjer: 20
Insatser: 2-1000 kr
Bonusfunktioner: Vilda symboler, free spins

Följ med Jack till jättarna

I sagan om Jack och bönstjälken får Jack uppdraget att sälja familjens ko på marknaden. Jack, blåögd och naiv som han är, lyckas inte få några pengar för kon utan övertalas att ta emot några bönor som betalning i stället. Bönorna visar sig vara magiska och upp ur dem skjuter en bönstjälk som når ända upp till jättar som bor bland molnen.

Jack and the Beanstalk är en mycket grafiskt avancerad videoslot med mängder av läckra animationer. Symbolerna är i form av dels typiska motiv frågan sagan (till exempel två jättar med bister uppsyn) och klassiska höga kortvalörer. Ljudet är något alldeles extra. Det finns ingen bakgrundsmusik i huvudspelet, men det härligt varierande bakgrundsljudet och de många ljudeffekterna väger upp.

Insatsalternativ

Jack and the Beanstalk har fem hjul och 20 insatslinjer. Alla linjer är fasta så du kan inte justera antalet manuellt. Insatsnivå och myntvärde kan du emellertid justera. Lägsta insats är 2 kr medan du kan spela med en insats på 1000 kr som mest. Med autospel-funktionen kan du förenkla och snabba upp ditt spel i stor utsträckning.

Bonusfunktioner

Jack and the Beanstalk funktionerJack and the Beanstalk har ett fokus på vilda symboler. I huvudspelet finns den utomordentliga funktionen ”walking wild” och i free spins-läget finns tre vilda symboler att låsa upp successivt.

En ”walking wild” är en vild symbol som både ger respins och dessutom tredubblar alla vinster. I huvudspelet är den i form av logotypen för spelet. När symbolen visas på ett hjul räknas först eventuella vinster ihop. Sedan flyttar den vilda symbolen ett steg åt vänster och fungerar där återigen som vild symbol. Symbolen ”vandrar” helt enkelt från höger till vänster på hjulen.

Free spins-symbolen är i form av en skattkista (Jack lyckas ju lägga beslag på en hel del skatter när han befinner sig i jättarnas värld). Tre eller fler skattkistor aktiverar 10 free spins. I free spins-läget figurerar de vanliga vilda symbolerna. Dessutom kan du genom att samla ihop nycklar aktivera inte mindre än tre ytterligare typer av vilda symboler.

Med tre nycklar låser du upp funktionen ”2 staplade penningsäckar”. Nästa gång en ”vanlig” vild symbol dyker upp på hjulen förvandlas den till en staplad vild symbol. Med ytterligare tre nycklar låser du upp bonusfunktionen ”3 staplade guldhönor”. Det är dock inte nog med detta. Med tre ytterligare nycklar aktiverar du expanderade guldharpor. Det dyker upp minst en expanderande guldharpa någonstans på hjulen under de resterande gratissnurren. Just de sista 2-3 gratissnurren kan pågå under lång tid, detta eftersom varje ny vild symbol på hjulen ger åtminstone en respin.

Omdöme

Jack and the Beanstalk bjuder på en fantastisk spelkänsla tack vare den utmärkta grafiska och ljudmässiga presentationen och de imponerande bonusfunktionerna. I free spins-läget kan du bli rejält rik om du så tidigt som möjligt lyckas aktivera de mer värdefulla vilda symbolerna.