Gonzo’s Quest

Gonzos Quest videoslotVisst har du väl hört talas om legenden om El Dorado – staden av guld som sägs ligga begraven någonstans i Mellanamerikas djungler? Många äventyrare har begett sig in i regnskogen för att försöka hitta staden där guldet flödade som vatten i bäckar, som texter om legenden så vackert uttrycker det. En äventyrare som har gjort ett försök är den spanske sjöfararen Gonzo. Det är honom du får stifta närmare bekantskap med i Gonzo’s Quest från Net Entertainment.

Gonzo’s Quest bjuder dig på en spännande och möjligen också lukrativ resa. Bland bonusfunktionerna finns bland annat ”free falls” med multiplikatorer och vilda symboler. Om du aktiverar free falls-läget kan du ta hem vinster på 15 gånger alla insatslinjevinster.

Kort om Gonzo’s Quest
Tema: Äventyr i djungeln
Hjul: 5
Insatslinjer: 20
Insatser: 2-2000 kr
Bonusfunktioner: Vilda symboler, free falls, multiplikatorer

Bland gudasymboler och lianer

Gonzo’s Quest var spelutvecklaren NetEnts första videoslot med en 3D-liknande grafik, och även om spelet lanserades så tidigt som 2010 håller den fortfarande måttet i allra högsta grad. 3D-grafiken är bländande, särskilt som många grafiska element är dynamiska. Det gäller framför allt Gonzo själv, som står placerad till vänster om hjulen. Han har en del hyss för sig medan du spelar och det är läckert att se vad han hittar på.

Symbolerna på hjulen är i form av stenblock med gudasymboler. Här finns allt från drakar till skräckinjagande bestar med ondskefulla ögon. Med tanke på vilka gudar inka, aztekerna och de andra gamla stammarna hade känns gudasymbolerna autentiska.

Insatsalternativ

Gonzo’s Quest har fem hjul med tre rader av symboler, vilket alltså ger 15 positioner. Antalet insatslinjer är 20 och de är fasta till karaktären. Du kan satsa mellan 0.10-100 kr per linje och välja mellan fem insatsnivåer. Spelar du för maxinsats satsar du 2000 kr per spelomgång, vilket torde vara tillräckligt även om du betraktar dig som en riktig high roller.

Bonusfunktioner

Gonzos Quest funktionerGonzo’s Quest kan ståta med vilda symboler, en unik hjulfunktion som går under namnet ”avalanche”, free spins och multiplikatorer. De vilda symbolerna är det inget konstigt med. De ersätter helt enkelt alla symboler om det behövs för att skapa vinster. Eller förresten, det finns en speciell sak med de vilda symbolerna, och det är att de kan fungera som substitut även för free falls-symbolerna.

Avalanche-funktionen innebär att du, när du tar hem en vinst, får se de vinstgivande symbolerna falla samman. Från ovan faller sedan nya symboler ner. Med lite tur skapas nya vinstkombinationer med de nya symbolerna. Detta kan upprepas hur många gånger som helst. För varje gång ökar också en multiplikator (up till 4x), så upprepade ”fria fall” kan ge alldeles utmärkta vinster.

Free falls-symbolen, som är i form av en gudabild i guld, aktiverar free spins-läget, eller ”free falls”-läget. Du får initialt 10 free falls för varje insatslinje med tre symboler, vilket i teorin innebär att du med lite tur kan få flera multipler om 10 free falls.

I free falls-läget multipliceras alla vinster med faktor 3x. Dessutom är Avalanche-funktionen med den tillhörande multiplikatorn aktiv. Det betyder att din multiplikator i free falls-läget kan bli så hög som 15x.

Omdöme

Det finns egentligen ingen annan automat som är lika populär som Gonzo’s Quest. Spelet blev en dundersuccé direkt vid lanseringen och sedan har spelet parkerat i toppen på alla listor över de mest populära automaterna. Avalanche-funktionen med multiplikatorerna, free falls-läget och de frekvent förekommande vilda symbolerna bjuder på stora chanser till stora vinster och den eminenta presentationen gör att spelkänslan är alldeles enorm.