Dead or Alive

Dead or Alive slotDead or Alive från Net Entertainment var länge en mycket väl bevarad hemlighet. När spelet lanserades för ett par år sedan blev det inte överdrivet populärt och spelet föll sedan i glömska. I slutet av 2013 var det dock mängder av spelare som upptäckte denna pärla samtidigt och sedan dess har Dead or Alive varit ett av de mest populära NetEnt-spelen.

Dead or Alive har alla de vanliga specialsymbolerna och bonusfunktionerna. Här finns vanliga vilda symboler, spridningssymboler och ett free spins-läge med vilda symboler som stannar kvar på hjulen. Just free spins-läget kan vara mycket lukrativt.

Kort om Dead or Alive
Tema: Vilda Västern
Hjul: 5
Insatslinjer: 9
Insatser: 0.90-180 kr
Bonusfunktioner: Vilda symboler, sticky vilda symboler, scatters, free spins

Om temat

Under mitten av och slutet av 1800-talet drogs järnvägen fram genom de sydvästra staterna i nuvarande USA. Många nybyggare följde i järnvägens fotspår och det växte fram små städer lite här och där vid linjerna. Det var inte någon vidare ordning på de nya samhällena och snart myntades begreppet Vilda Västern. Det är denna omvälvande tid som är temat i Dead or Alive.

Hjulen är fyllda med symboler som man förknippar med Vilda Västern, såsom till exempel revolvrar, cowboyboots och cowboyhattar. Hjulen ramas in snyggt av trädetaljer och bakom hjulen kan du skymta röda berg, en veranda med en ensam lykta samt en vindsnurra.

Vad gäller musik och ljudeffekter har NetEnt inte förtagit sig. Spelet är ganska lågmält i allmänhet och någon bakgrundsmusik finns över huvud taget inte.

Insatsalternativ

Dead or Alive är en traditionellt utformad videoslot med fem hjul och tre rader. Insatslinjerna är nio till antalet och du kan bestämma själv hur många linjer du vill aktivera. Lägsta respektive högsta myntvärde är 0.10 respektive 5 kr och sedan har du fyra insatsnivåer att välja mellan. Lägsta insats är mycket låga 0.90 kr (0.10 gånger 9 linjer på insatsnivå 1) medan högsta insats är 180 kr (5 gånger 9 linjer på insatsnivå 4). Med en högsta insats på 180 kr är Dead or Alive kanske inte det första valet för highrollers.

Bonusfunktioner

Dead or Alive symbolerDead or Alive har tre specialsymboler och flera riktigt bra bonusfunktioner. Först och främst finns en vanlig vild symbol. Den föreställer en ”Wanted”-poster med en siluett av en bandit med en revolver i högsta hugg. Den symbolen ersätter alla andra symboler förutom scattersymbolerna.

Scattersymbolen föreställer två korslagda revolvrar med tre kulor. Om du får två eller fler sådana symboler på hjulen tar du hem en kontantvinst. Skulle du få tre eller fler scatters på hjulen vinner du 12 free spins. I free spins-läget aktiveras två bonusfunktioner. För det första multipliceras alla vinster med faktor 2x. För det andra har du chansen att få ”sticky” vilda symboler på hjulen.

En sticky vild symbol är en joker som stannar kvar på sin position under efterföljande snurr. Det kan handla om ett, ett par eller ännu fler snurr. I Dead or Alive stannar varje sticky-symbol kvar på hjulen under alla resterande snurr, vilket alltså kan bli elva stycken om du får en vild symbol någonstans på hjulen redan på ditt första free spin.

Omdöme

Dead or Alive har uppnått en speciell status på senare tid när fler och fler spelare har insett att det finns riktigt stora vinster att ta hem i free spins-läget. Det går att ta hem åtskilliga tusen kronor på ett enda snurr även om man spelar för minimiinsatsen (som ju är mycket låga 0.90 kr). Spelet bjuder kanske inte på den bästa grafiken och inte heller någon imponerande ljudbild, men spelkänslan är fullkomligt utmärkt.