Blackjack Spanish 21

Spansk Blackjack Spanish 21Spanish 21, som idag är en mycket populär variant av Blackjack, uppfanns inte alls i Spanien, som namnet annars skvallrar om. Att spelet har fått sitt namn beror på att man helt enkelt använder spanska kortlekar. En spansk kortlek innehåller 48 kort, där det är de fyra tiorna som saknas.

Om man tar bort höga kort från en kortlek blir dealerns odds automatiskt mer fördelaktiga. I själva grundspelet i Spanish 21 har dealern därmed ett större övertag över dig än vad som är fallet till exempel i ”vanlig” Blackjack. För att jämna ut oddsen finns en hel mängd bonusar att vinna på diverse sidospel.

Så här spelar du Spanish 21

Spanish 21 fungerar i sak nästan precis som vanlig Blackjack. Du har till exempel alla de vanliga alternativen för din hand, givet vilket poängtal du får på dina första två kort.

Du börjar med att placera ut din insats på bordet (inte sällan kan du spela upp till tre händer samtidigt). Du får därefter två kort. Du väljer nu om du vill dra kort, stanna, dubbla, splitta (om du har ett par) eller ta försäkring.

Om du får Blackjack direkt på dina två första kort vinner du automatiskt handen och inkasserar en vinst på 3 till 2 på din insats. I andra fall drar du kort tills du är nöjd med din hand alternativt går över 21 (”blir tjock”). Om du går över poängtalet 21 förlorar du givetvis automatiskt handen. Det finns inga begränsningar för hur många kort du kan dra, vilket också visar sig i att du kan få en extra utbetalning om du får 21 med fem kort eller fler.

”Bonus 21 Payoffs” är namnet på de sammanlagt tio stycken bonuspriser som finns att vinna på poängtalet 21 på tre kort eller fler.

Bonusvinster för 21
777 i samma färg = 50 till 1
678 alternativt 777 i spader = 3 till 1
678 alternativt 777 i samma färg = 2 till 1
679 eller 777 i olika färg = 3 till 2
21 med fem kort = 3 till 2
21 med sex kort = 2 till 1
21 med sju kort eller fler = 3 till 1

Match The Dealer sidospel
De flesta nätcasinon som erbjuder spel på Spanish 21 låter dig satsa på ett sidospel där du vinner om något av dina första två kort matchar dealerns kort. Du vinner 7 till 1 om ett av dina kort har samma valör som ett av dealerns och 14 till 1 om du har ett kort som är identiskt med dealerns (färg och valör).

Grundläggande spelregler
Sex eller åtta kortlekar i vilka tiorna tas bort
Dealern drar till 16
Dealern stannar på hård 17 och måste dra på mjuk 17
Blackjack betalar 3 till 2
Spelaren vinner alltid på 21

Handranking
Blackjack
Alla övriga händer med ett poängtal som är högre än bankens

Återbetalning
Vid spel på Spanish 21 är den ordinarie återbetalningen 99,58%, vilket är en hög siffra, men inte riktigt lika hög som återbetalningen för vanlig Blackjack. Återbetalningen på 99,58% gäller om dealern måste dra kort på mjuk 17. Om dealern måste stanna på mjuk 17 blir återbetalningen i stället 99,60%.