Mega Moolah

Mega Moolah videoslotMega Moolah är Microgamings mest kända videoslot genom alla tider och förmodligen också den mest kända progressiva jackpotslotten världen över, med reservation för att NetEnts Mega Fortune möjligen snart kommer att ta över i toppen.

Mega Moolah erbjuder fyra olika jackpottar som ständigt växer med några procent av alla insatser som placeras på spelet. Jackpotten matas av insatser på alla nätcasinon som erbjuder spel på Mega Moolah (plus varianterna Isis, Summertime och 5 Reel Drive samt The Dark Knight) så prispotterna växer snabbt.

Det högsta beloppet som Mega Moolah har betalat ut hittills är på strax över 6,3 miljoner euro. Det var en grekisk spelare som tog hem den jättesumman för ett par år sedan. Genom åren har Mega Moolah också betalat ut omkring 6 miljoner euro till en engelsman och cirka 5,5 miljoner euro till en finländare.

Kort om Mega Moolah

Tema: Afrikas savanner
Hjul: 5
Insatslinjer: 25
Insatser: 0.01-6.25 euro
Bonusfunktioner: Vilda symboler, scatters, free spins, bonusspel

Insatsalternativ

Mega Moolah har 25 insatslinjer över fem hjul och tre rader av symboler. Myntvärde och insatsnivå kan du ställa in manuellt. Dessutom kan du justera antalet linjer precis hur du vill. Lägsta möjliga insats med alla linjer aktiverade är 0.25 euro. Högsta insats är 6.25 euro.

Bonusfunktioner

Mega Moolah funktionerMega Moolah bjuder på en hel del extra förutom chansen att vinna någon av de progressiva jackpottarna. Här finns vilda symboler, scatters och ett free spins-läge.

Vilda symboler
Det är savannens konung, lejonet, som är spelets vilda symbol. När lejonet dyker upp kan han fungera som en ersättningssymbol för alla andra symboler förutom scattersymbolen. Om lejonet kompletterar en eller flera linjevinster multipliceras vinsterna med faktor 2x. Det är också lejonet som betalar bäst av de enskilda symbolerna.

Scattersymboler
En liten apa, som är misstänkt lik apan i Lejonkungen, är spelets scattersymbol. Tre eller fler scatters spridda på hjulen aktiverar free spins-läget där du får spela 15 gratissnurr med en multiplikator på 3x på alla vinster. Free spins-läget kan återaktiveras och det är faktiskt inte sällan som det sker.

Bonusrundan
Spelets fyra jackpottar ligger och väntar på dig i spelets bonusrunda där ett lyckohjul är i centrum. De fyra jackpottarna är:

Mega Jackpot (startar på 1 miljon euro)
Major Jackpot (startar på 10 000 euro)
Minor Jackpot (startar på 100 euro)
Mini Jackpot (startar på 10 euro)

Din uppgift i bonusrundan är att först snurra igång hjulet och sedan vid valfri tidpunkt stanna det. Hjulet består sammanlagt av 20 fält av vilka tio aktiverar Mini Jackpot, sex aktiverar Minor Jackpot, tre aktiverar Major Jackpot och en betalar ut miljonerna i form av spelets Mega Jackpot.

Du kan komma till bonusrundan oavsett insats och faktiskt också ta hem även den största jackpotten trots att du spelar med minsta möjliga insats. Det finns dock en positiv korrelation mellan insatsens storlek och möjligheten att komma till bonusrundan samt ta hem de största jackpottarna.

Omdöme

Mega Moolah är inte direkt någon ultramodern videoslot med 3D-grafik. Spelet har nämligen många år på nacken (lanserades 2006). Spelupplevelsen är emellertid helt klart godkänd och det är bra att Microgaming har stoppat in både vilda symboler och free spins i spelet. Jackpottarna är emellertid självklart det som drar. Utan jackpottarna hade Mega Moolah förmodligen inte varit en sådan populär slot idag.