Beach Life

Beach Life videoslotBeach Life är en av de mest klassiska automaterna med en progressiv jackpott. Spelet lanserades redan 2006 och har gjort många spelare till mångmiljonärer genom åren. Den högsta vinsten hittills är på cirka 8,2 miljoner dollar (2012).

Beach Life är en av spelutvecklaren Playtechs mest populära slots, trots att den har så många år på nacken. Den progressiva jackpotten är givetvis det som lockar mest, men spelet har även lite annat smått och gott att bjuda på för att ge spelarna en rolig stund framför datorn.

Kort om Beach Life

Tema: Strandliv
Hjul: 5
Insatslinjer: 20
Insatser: 0.50-10 euro
Bonusfunktioner: Vilda symboler, scatters, bonusspel, progressiv jackpott

Ta en tur till stranden och bli rik på kuppen

Beach Life har ett tema som verkligen osar sol och bad. Längst upp på spelskärmen ser du logotypen för spelet omgiven av en härligt soldränkt strand. Symbolerna föreställer glassar av olika slag, ett sandslott, en glad sol med solglasögon, en solbadande kvinna, med mera. Det är många spelutvecklare som genom åren har gett sig på att skapa slots med sol- och badtema, men ingen har lyckats så väl som Playtech har gjort med Beach Life.

Insatsalternativ

Beach Life har en traditionell utformning med fem hjul, tre rader och 20 insatslinjer. Varje insatslinje kostar 0.50 euro och om du vill spela alla linjer kostar en omgång 10 euro. Viktigt att notera är att jackpotten betalas ut när fem solar hamnar på den 20:e insatslinjen. Detta innebär att du måste spela alla linjer för att ha chansen att ta hem miljonerna.

Bonusfunktioner

Beach Life funktionerDet är självklart den progressiva jackpotten som alla är ute efter, men Beach Life bjuder också på vilda symboler, scatters och en bonusrunda. Ett free spins-läge kan Beach Life emellertid inte bjuda på.

Vilda symboler
Den vilda symbolen föreställer en glad sol med blänkande solglasögon och texten ”wild”. Den ersätter alla andra symboler, förutom scattersymbolerna och bonussymbolerna. Den vilda symbolen betalar också ganska skapligt på egen hand, särskilt när fem solar dyker upp på den 20:e insatslinjen!

Scattersymboler
Scattersymbolen föreställer ett sandslott. Två eller fler sådana symboler spridda på hjulen betalar en vinst. Vinstschemat för scattersymbolerna är som följer:
2 scatters = 2x insatsen
3 scatters = 5x insatsen
4 scatters = 50x insatsen
5 scatters = 500x insatsen

Bonussymboler
Spelets bonussymbol är en skattkista med texten ”bonus”. Om tre eller fler sådana symboler visas spridda på hjulen får du spela ett bonusspel där du ska klicka på just skattkistor för att avtäcka vinster. Du får lika många klick som antalet bonussymboler som visades.

Omdöme

Beach Life betalar ut gigantiska priser med jämna mellanrum och chansen att vinna livsomvälvande summor är det som gör att Beach Life fortfarande är en omåttligt populär slot trots att den lanserades redan 2006. En trevlig detalj är att Playtech inte enbart har fokuserat på jackpotten utan även stoppat in lukrativa vilda symboler samt scattersymboler tillsammans med en lite spännande bonusrunda. Den stora nackdelen med Beach Life är att det krävs en stor insats för att ha chansen att spela om jackpotten.